6 ZON DEDIKASI

ZON PERINDUSTRIAN

Tanah perindustrian di Kulim Hi-Tech Park terdiri daripada sejumlah 4 fasa yang menempatkan industri berkaitan teknologi tinggi, dengan fungsi penyelidikan dan pembangunan (R&D) dan perniagaan. Tanah perindustrian sedia untuk tanah utama dengan infrastruktur kelas dan 33 penyewa industri utama, 2 penyewa penyelidikan dan pembangunan, dan lebih kurang 30 penyewa sokongan daripada ekosistem yang seimbang dalam taman.

ZON BANDAR

Pilih daripada mana-mana hartanah komersil kami yang siap dibina dan tanah bandar di Kulim Hi-Tech Park dan jadilah sebahagian daripada alamat taman sains yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan memenangi anugerah.

Ini akan berfungsi dengan baik untuk reputasi syarikat anda, yang penting semasa era perniagaan global ini.

Sudah pun menduduki pejabat di bangunan moden dan luas di taman ini ialah syarikat sokongan antarabangsa yang berurusan dalam perkhidmatan khusus termasuk bank, kafeteria dan kedai F&B untuk kemudahan anda.

Terdapat ruang letak kereta yang luas yang percuma di dalam hartanah komersial Taman.

R&D & ZON LATIHAN

Aktiviti Penyelidikan & Pembangunan (R&D) yang dilengkapi dengan kemudahan untuk ujian elektronik dan rangkaian kerjasama industri. Syarikat atau organisasi yang menjalankan aktiviti R&D di Kulim Hi-Tech Park boleh memanfaatkan ketersediaan syarikat penyewa berteknologi tinggi. Produk, perkhidmatan dan penemuan penyelidikan yang terdahulu boleh membantu dalam menyokong operasi syarikat-syarikat ini.

ZON INSTITUSI

Pihak Berkuasa Tempatan KHTP
Pihak berkuasa tempatan khusus ini menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada penyewa Taman seperti perkhidmatan penyelenggaraan Taman pada setiap masa dan bertindak sebagai ‘agensi sehenti’ untuk mempercepatkan permohonan dan kelulusan permit dan lesen.

Balai Polis KHTP
Balai polis yang dikhaskan untuk Kulim Hi-Tech Park siap dan beroperasi sejak 2012.

Jabatan Bomba & Penyelamat KHTP
Jabatan bomba dan penyelamat yang berdedikasi untuk Taman dan beroperasi sepenuhnya dengan kakitangan yang terlatih untuk menangani sebarang kemungkinan. Ia dilengkapi dengan kenderaan Bahan Berbahaya (HAZMAT) bernilai RM 4.2 juta, untuk membantu melengkapkan perkhidmatan MDER Hospital.

Hospital Besar Kulim
Hospital kerajaan yang serba lengkap dengan peralatan perubatan terkini yang beroperasi sejak September 1994. Ia juga merupakan hospital pertama di rantau ini dengan Sistem Dekontaminasi Massa & Tindak Balas Kecemasan (MDER) untuk menyediakan rawatan kecemasan kepada mangsa pendedahan bahan kimia & berbahaya.

ZON AMENITI

Kedekatan Kulim Hi-Tech Park dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan menjadikannya lebih menarik bagi syarikat, pekerja dan keluarga mereka untuk tinggal dan tinggal di taman itu. Padang golf direka untuk menggalakkan semangat kesukanan melalui bermain golf, dan aktiviti sosial dan rekreasi. Terletak di tengah-tengah Kulim Hi-Tech Park, Kulim Golf & Country Resort membolehkan anda mengalami semangat baharu kehidupan kelab.

Kompleks Sukan Kulim Hi-Tech Park menawarkan pelbagai kemudahan dan kemudahan kelas pertama untuk sukan seperti badminton, futsal, ping-pong, bola jaring dan tenis.

ZON KEDIAMAN

Walaupun ia adalah tempat yang bagus untuk melabur, ia adalah tempat yang lebih baik untuk tinggal dan bekerja. Di Taman Teknologi Tinggi Kulim, terdapat pelbagai jenis projek perumahan yang dibangunkan dengan kira-kira 6852 unit kediaman daripada yang mampu milik hingga yang mewah.